Hierbij wil de Commissie 200 jaar Hillebrand Grote Kerk jullie informeren.
De commissie bestaat uit Klaas van Marrum en Joop Laméris (Stichting Orgelconcerten Grote Kerk), Ankie Hofma (samen met Klaas van Marrum Taakgroep Cultuur Grote Kerk) en Aukje de Bildt.
In 2020 heeft het Hillebrandorgel van de Grote Kerk 200 jaar bestaan; het orgel werd in 1820 in de kerk geplaatst, terwijl de bouw van de kerk in 1743 plaatsvond.
De Stichting Orgelconcerten Grote Kerk en de Taakgroep Cultuur van de Grote Kerk heeft, om dit te vieren, voor 2020 een aantal activiteiten georganiseerd.
Wij willen u daar graag nu al van op de hoogte brengen, voor een betere afstemming met diverse activiteiten binnen de PGDrachten.
We noemen een aantal van de activiteiten:
- 22 februari 2020: openingsconcert door het Bachkoor o.l.v. Hoite Pruiksma; ze spelen en zingen enkele cantates van Bach.
- veertigdagentijd 2020: paasoratorium van Marijke de Bruijne, uit te voeren door amateurzangers en musici o.l.v. Henk Bijma; oproep om mee te doen volgt in december in Geandewei.
- door het hele jaar 2020: een zevental orgelconcerten.
- mei/juni 2020: optreden jongeren van de Friese Poort o.l.v. Jellegeert Postma.
- sept./okt. 2020: Polle de orgeljongen; alle schoolkinderen van de groepen 4, 5 en 6 van de scholen uit Smallingerland worden uitgenodigd om dit festijn mee te komen vieren. Om erbij te kunnen zijn geldt: Meld je snel; vol is vol. Er zijn geen kosten aan verbonden.
- feestweekend van 22 t/m 25 oktober: op 22 oktober 1820 werd het orgel ingewijd.
Op het ogenblik zijn we druk met de organisatie van de activiteiten. Alles ligt nog niet exact vast. Voor 1 juli hopen we het totaalprogamma rond te hebben.
Te zijner tijd vindt u meer informatie in Geandewei, op posters en in de berichten in de verschillende media.
Mocht u meer willen weten dan is een telefoontje of mailtje natuurlijk welkom.
Wij dachten dat het goed was u nu al op de hoogte te brengen.
Namens de Commissie 200 jaar Hillebrand,
Aukje de Bildt