In het kerkje van Kortehemmen spelen zaterdagmiddag 11 juni om 16:00 uur een pianiste en een zangeres onder de naam Berg & Duin, alles hierover leest u op: https://www.kloosterkerkkortehemmen.nl/concerten/ en een voorproefje kunt u horen via deze link.

Op vrijdag 3 juni geeft Evan Bogerd (1993) een orgelconcert in de Grote Kerk.

Bogerd is een veelgevraagd concertorganist in binnen- en buitenland. Hij werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Daarna studeerde hij bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zijn master sloot hij af met een 10 voor het eindrecital. Door de jaren heen won Evan diverse prijzen waaronder de 1e prijs op het internationale ‘Anton Bruckner’ Improvisatieconcours te Linz en de 1e prijs op het Nationaal Improvisatieconcours te Dordrecht. Evan Bogerd is gedreven om het orgel te promoten voor een breed publiek. Zijn repertoire reikt van Sweelinck tot aan hedendaagse muziek van bijvoorbeeld Daan Manneke. Bach, Franck en Reger gelden als zijn favoriete componisten. Zijn antenne voor het vertolken van romantische werken leverde veel positieve kritieken op in de pers. Evan Bogerd is sinds 1 januari 2020 als cantor-organist verbonden aan de Westerkerk te Amsterdam. De kosten zijn € 8.00 en het concert begint om 20.00 uur.

Hartelijk welkom bij het concert van deze veelbelovende jonge organist.

In Geandewei en de liturgie die u zondag in de kerk krijgt staat dat Martin Martins vrijdagavond 6 mei het Hillebrand zou bespelen.

Hij heeft een dubbele boeking en helaas kan hij niet op twee plaatsen tegelijk zijn.

Gelukkig is top organist Eeuwe Zijlstra bereid gevonden zijn plaats in te nemen.

Hij gaat een prachtig programma samenstellen in het kader van de bevrijding.

Dus vrijdagavond 6 mei Grote Kerk, aanvang 20.00 uur, Toegang € 8,00.

Op vrijdag 1 april is er om 20:00 uur een orgelconcert in de Grote Kerk. Organist is Minne Veldman.

Minne ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland en in het buitenland is hij een veelgevraagd concertorganist.

Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgel les en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Minne is net terug van een succesvol tournee door Zuid Afrika.

Om zijn enthousiasme voor het orgel en de orgelmuziek uit te dragen en te delen, organiseert Minne jaarlijks een aantal orgelconcerten met avond vullende programma’s op toplocaties.

De toegangsprijs is € 8.00.

Meer informatie over Minne en zijn werk is te vinden op www.minneveldman.nl.

Programma halfuur concerten
Theun van der Werff is er weer in geslaagd om een prachtig muzikaal programma voor de halfuur concerten tijdens Open Grote Kerk in de 40 dagentijd samen te stellen.

Het programma ziet er als volgt uit:
Zaterdag 19 maart:        Saxofoonkwartet “Quatre Forte”. De leden spelen met passie op de sopraan-, alt-, tenor-, en baritonsaxofoon.
Zaterdag 26 maart:        “Jonge en oude meesters”. Prachtige gedragen stukken uit zowel de 18e eeuw als de 20e eeuw door: Renata Milek(viool), Paul v.d. Voort
                                   (viola da gamba/blokfluit), Linde Hilboezen (viool), Jan Cees Nauta (orgel), Greeult Egbers(cello).
Zaterdag 2 april:            Ankie Hofma (cello) Greetje Waringa-Hofma(altblokfluit), Hylke Faber (orgel).
Zaterdag 9 april:           “Sweelinck Blokfluit Ensemble” o.l.v. Broer Giesing.
Zaterdag 16 april:          “Stille Zaterdag”. Dan geen muzikale bijdrage.

De concerten beginnen op bovengenoemde data om 16:00 uur in de Grote Kerk van Drachten.

Namens Taakgroep Cultuur Grote Kerk,
Ad Vermeulen. T: (06) 136 215 99