Orgelconcerten

Op vrijdag 4 maart starten we de concertserie in de Grote Kerk. Organist is Sietze de Vries (1973), organist van de Martinikerk in Groningen.
Sietze de Vries is internationaal werkzaam als concertorganist en kerkmusicus.
Hij ontving zijn orgelopleiding onder anderen van Wim van Beek en Jos van der Kooy. Bij laatstgenoemde studeerde hij eveneens improvisatie. In 2002 wist hij het Nationaal Orgelimprovisatieconcours in Haarlem te winnen.
Sietze de Vries is ook internationaal veel gevraagd. Hij concerteert, doceert en jureert in vele Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Zuid-Afrika en Australië. Als docent is hij verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.
Naast zijn werk als concerterend en docerend organist, is Sietze de Vries internationaal actief als excursieleider, geeft hij lezingen en masterclasses, maakt hij mediaproducties en produceert hij speciale kinderprogramma’s rondom het orgel. Zijn betrokkenheid bij het ontwikkelen van jong talent blijkt ook uit het feit dat hij vaste begeleider is van de Roden Girl Choristers, onderdeel van de bekende Koorschool Noord Nederland. Wij zijn blij dat we Sietze ook in onze serie konden opnemen en hopen dat u de weg naar de Grote Kerk (Zuidkade 19) weet te vinden. De entreeprijs is € 8.00 en het concert begint om 20.00 uur.