We zoeken per direct voor de Grote Kerk een vrijwilliger (m/v) voor de functie van Kerkmeester.

Wat is een Kerkmeester

De keten Koster, Kerkmeester en Kerkrentmeester is verantwoordelijk voor de staat van onderhoud, instandhouding, het gebruik, de veiligheid van en in het kerkgebouw. De Kerkrentmeester richt zich vooral op de beleidsmatige kant van het beheer, is ambtsdrager en zit in de Kerkenraad. De gevraagde Kerkmeester richt zich meer op de praktische/technische kant van het beheer; begrotingen, offertes en uitvoering. In het geval van de Grote Kerk heb je te maken met Rijksmonument en een monumentaal orgel.

Heb je inzicht in en gevoel bij het behoud van een (monumentaal) gebouw en heb je enige affiniteit met de brede activiteiten (kerk en cultuur) die in de Grote Kerk plaatsvinden; neem dan contact met mij op. Ik wil je graag meer vertellen over de functie Kerkmeester. De Kerkmeester wordt aangesteld door het College van Kerkrentmeesters.

Jan van der Leij, voorzitter Werkgroep Grote Kerk
T: (06) 866 918 97
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de Advent periode hopen we de Grote Kerk weer open te kunnen stellen van 26 november tot en met 7 januari waarbij verschillende kunstenaarscollectieven en individuele kunstenaars werkstukken zullen tentoonstellen waarmee zij uitdrukking geven aan ons Advent Thema voor dit jaar: “Opklimmen naar het licht”. Inmiddels heeft Theun van der Werff al weer een prachtig programma van halfuurconcertjes voor deze periode geregeld. Details volgen in Geandewei 21.

Op 19 november hopen we de, inmiddels traditie geworden, herdenking van overledenen die niet in een eigen deelgemeente worden herdacht vorm te geven. Vanaf 13:30 tot 17:00 uur is de Grote Kerk open voor een ieder die een kaarsje wil opsteken, iets van zich af wil schrijven of gewoon samen met anderen stil wil staan bij dierbaren die ons zijn ontvallen. Om 16:00 uur hopen we dan met het Alma Rosé Trio een muzikaal meditatief moment te creëren met de uitvoering van het muziekstuk “L’Histoire d’enfent perdu”.

Het betreft een muziekstuk, gecomponeerd door Carine de Winter voor piano, viool en cello in vier delen:

  1. L’Ange descends.
  2. Ballade pour mère et enfent
  3. Elégie pour l’enfent perdu en
  4. L’Amour Universelle

Een beknopte toelichting op deze vier delen:

  1. Lang geleden daalde er een engel neer op zoek naar een geschikte moeder voor een kind dat graag naar de aarde toe wilde komen. De moeder werd gevonden en de engel begeleidde het sterrenkind naar de moeder.
  2. In de ballade klinkt de naam van het kind “Maria” duidelijk hoorbaar door. De ballade eindigt met de impressie hoe moeder en kind uit elkaar worden gedreven door het noodlot.
  3. De Elégie, of te wel de klaagzang vertoont het verdriet van de moeder over het verlies van het kind.
  4. L’amour Universelle is het slotdeel en neemt de luisteraar mee in de ervaring dat, verwerkt en geaccepteerd, verlies getransformeerd kan worden in Universele Liefde.

Ook wanneer het geliefde kind er niet meer is, blijft der Liefde ervoor over en altijd voelbaar. De liefde verbindt moeder en kind, ook wanneer zij niet fysiek bijeen zijn. Ik hoop dat deze boodschap van “Universele Liefde”, breder dan hierboven beschreven, door ons ontvangen mag worden op deze Gedachtenismiddag.

Het muziekstuk zal worden uitgevoerd door het, ons inmiddels vertrouwd geworden, Trio Alma Rosé. Ter plekke zal een gedetailleerde uitleg gegeven worden hoe dit Trio de bovenstaande boodschap op ons over zal brengen.

Namens Taakgroep Cultuur,
Ad Vermeulen. T: (06) 136 215 99

Voor wij bestonden
toen wij ter wereld kwamen
riep Hij onze naam

Het is alweer een poosje geleden dat u iets hoorde over ons project “Breien en haken voor Moldavië”.
De garenvoorraad van mevrouw Berthie Weijer is op. Haar zolder is leeg.
Toch zouden we (een 16-tal vrouwen) graag door willen gaan met het haken en breien voor mensen in Moldavië. Zie ook de website https://www.komoverenhelp.nl/
Daarom stellen we aan u de vraag: Hebt u garen dat u niet meer gebruikt, dat u over hebt, wilt u dan aan ons denken? Ook restjes zijn van harte welkom omdat die in alle mogelijke brei- en haakwerken gebruikt kunnen worden.
U kunt het inleveren op bij Alie Hemrica, de koster van de Grote Kerk E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T: (06) 839 653 97.
Misschien kent u mensen, die dit artikeltje ook willen lezen? Geeft u het aan hen door?

Hartelijke groeten,
Bert en Marijke Brouwer, Aukje de Bildt.