Oeps, er ging in de vorige Geandewei wat fout. In een verslag meld ik dat we een kerkmeester hebben gevonden in de persoon van Eddie Reinders. Verderop zoek ik een kerkmeester. Beide was waar; want Eddie heeft, jammer, jammer, af moeten zien van de functie. En ja; om die reden zoeken per direct voor de Grote Kerk een vrijwilliger (m/v) voor de functie van Kerkmeester.

Wat is een Kerkmeester? De keten Koster, Kerkmeester en Kerkrentmeester is verantwoordelijk voor de staat van onderhoud, instandhouding, het gebruik, de veiligheid van en in het kerkgebouw.

De Kerkrentmeester richt zich vooral op de beleidsmatige kant van het beheer, is ambtsdrager en zit in de Kerkenraad. De gevraagde Kerkmeester richt zich meer op de praktische/technische kant van het beheer; begrotingen, offertes en uitvoering. In het geval van de Grote Kerk heb je te maken met Rijksmonument en een monumentaal orgel. De Kerkmeester wordt aangesteld door het College van Kerkrentmeesters.

Het klink nog al officieel en gewichtig. Dat is het niet en laat je er vooral niet door afschrikken. Wat we vooral zoeken is iemand die gevoel heeft bij en zich in wil zetten voor het behoud van een (monumentaal) gebouw. Ook stellen we het op prijs dat je enige affiniteit hebt met de brede activiteiten (kerk en cultuur) die in de Grote Kerk plaatsvinden.

Neem contact met mij op. Ik wil je graag meer vertellen over de functie Kerkmeester.

Jan van der Leij, voorzitter Werkgroep Grote Kerk
06 866 918 97
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zoeken per direct voor de Grote Kerk een vrijwilliger (m/v) voor de functie van Kerkmeester.

Wat is een Kerkmeester

De keten Koster, Kerkmeester en Kerkrentmeester is verantwoordelijk voor de staat van onderhoud, instandhouding, het gebruik, de veiligheid van en in het kerkgebouw. De Kerkrentmeester richt zich vooral op de beleidsmatige kant van het beheer, is ambtsdrager en zit in de Kerkenraad. De gevraagde Kerkmeester richt zich meer op de praktische/technische kant van het beheer; begrotingen, offertes en uitvoering. In het geval van de Grote Kerk heb je te maken met Rijksmonument en een monumentaal orgel.

Heb je inzicht in en gevoel bij het behoud van een (monumentaal) gebouw en heb je enige affiniteit met de brede activiteiten (kerk en cultuur) die in de Grote Kerk plaatsvinden; neem dan contact met mij op. Ik wil je graag meer vertellen over de functie Kerkmeester. De Kerkmeester wordt aangesteld door het College van Kerkrentmeesters.

Jan van der Leij, voorzitter Werkgroep Grote Kerk
T: (06) 866 918 97
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het is alweer een poosje geleden dat u iets hoorde over ons project “Breien en haken voor Moldavië”.
De garenvoorraad van mevrouw Berthie Weijer is op. Haar zolder is leeg.
Toch zouden we (een 16-tal vrouwen) graag door willen gaan met het haken en breien voor mensen in Moldavië. Zie ook de website https://www.komoverenhelp.nl/
Daarom stellen we aan u de vraag: Hebt u garen dat u niet meer gebruikt, dat u over hebt, wilt u dan aan ons denken? Ook restjes zijn van harte welkom omdat die in alle mogelijke brei- en haakwerken gebruikt kunnen worden.
U kunt het inleveren op bij Alie Hemrica, de koster van de Grote Kerk E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T: (06) 839 653 97.
Misschien kent u mensen, die dit artikeltje ook willen lezen? Geeft u het aan hen door?

Hartelijke groeten,
Bert en Marijke Brouwer, Aukje de Bildt.

Toen in 2013 het nieuwe liedboek uitkwam hebben we in de Grote Kerk 35 rode en 2 blauwe liedboeken gekocht van de opbrengst van de verkoop van ruim 150 exemplaren, we hielden van elk verkocht liedboek een paar euro over en die hebben we besteed aan de liedboeken in de kerk. We zijn er dan ook heel zuinig op.

Van die 35 zijn er nog 27 over. Mocht het zo zijn dat u een liedboek thuis hebt met een afbeelding van de Grote Kerk, meegenomen zonder opzet, maar u liep in gedachten de kerk uit of u raakte met iemand in gesprek, het kan ieder van ons zo maar overkomen!, neemt u het dan een volgende keer graag weer mee.

Alleen dan kunnen we alle gasten en ‘vergeetachtigen’ van een liedboek voorzien. Alvast bedankt.

Een hartelijke groet namens de taakgroep Vieren Grote Kerk,
Minne Visser T: (06) 200 117 32


Voor het plaatsen van persoonlijke en/ of adresgegevens van personen op de website wordt vooraf toestemming gevraagd aan de betreffende personen. Bij foto’s van activiteiten of van grote groepen wordt vooraf de publicatie en op de website gemeld en gevraagd of bezwaarden hiertegen zich vooraf willen melden bij de fotograaf/ redactie. Voor het plaatsen van foto’s van kinderen onder de 16 jaar is schriftelijke toestemming nodig van ouder/ verzorger. Schriftelijke toestemming kan zowel op papier als per mail gegeven worden.
Bron: Concept-Redactiestatuut voor Geandewei/Drachten, januari 2021