De Commissie “Verbondenheid” wil proberen contacten te onderhouden met gemeenteleden. Gelukkig kunnen we nu weer meer concreet contact met elkaar hebben en ook af en toe weer op bezoek gaan bij iemand.
Natuurlijk is er ook de Commissie “Omzien naar elkaar”. Zij sturen een kaartje bij ziekte, bij overlijden en wanneer dat op een of andere manier nodig is. En bij de diensten vanuit de Grote Kerk mogen weer 30 mensen aanwezig zijn. Natuurlijk worden deze diensten ook uitgezonden via de kerkomroep en gestreamd via een link die aan ieder die dat wil wordt toegestuurd.
Ondertussen zijn er zestien mensen die breien en haken voor Moldavië. Mevrouw Berthie Weijer heeft een grote voorraad wol en stelt dit graag beschikbaar voor het maken van dekens/kleren voor mensen in landen van Oost-Europa. Zie ook de website https://www.komoverenhelp.nl/
We hadden een bijeenkomst op 2 juni. Een aantal mensen die breien en haken kwamen bij elkaar in de Zuiderkerk. Wat zagen we daar veel en prachtig werk van mensen die meedoen met deze actie. Schitterend!
In het gesprek dat we hadden, hebben we afgesproken dat we ongeveer vier keer per jaar bij elkaar willen komen. Iedereen kan thuis haar eigen gang gaan met het breien en haken. Ook besloten we dat we rommelmarkten en kringloopwinkels gaan bezoeken om te kijken of zij wol voor ons hebben. Daarnaast zullen we ook bedrijven aanschrijven voor sponsoring. En er is een vraag aan u: Hebt u wol dat u niet meer gebruikt, dat u over hebt, wilt u dan aan ons denken? We willen het graag hebben voor het breien voor ons goede doel. U kunt het inleveren op De Nova Cura 51, 9207 BP Drachten. Graag even een telefoontje vooraf T: (06) 300 209 25.
Hier plaatsen: IMG_1743, 1745, 1746 en 1749.jpg Onderschrift bij de foto’s:
Gehakte en gebreide dekens en kinderkleren, uitgestald op 2 juni in de Zuiderkerk.
Wilt u meedoen met de activiteiten of wilt u een bezoekje hebben, dan kunt u zich opgeven via een mailtje, een telefoontje of een briefje bij Aukje de Bildt, De Nova Cura 51, 9207 BP Drachten, e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T: 06 - 300 209 25. En tegelijk vragen we u of we dan uw mailadres mogen gebruiken om u antwoord te geven.
Misschien kent u mensen, die dit artikeltje ook willen lezen? Geeft u het aan hen door?
Hartelijke groeten,
Bert en Marijke Brouwer, Aukje de Bildt.