Zoeken naar verbondenheid 9
De Commissie “Verbondenheid” wil proberen contacten te onderhouden met gemeenteleden. Mocht u een bezoekje willen hebben van iemand uit de Grote Kerk, dan kunt u dat aan ons doorgeven (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-30020925).
Natuurlijk is er ook de Commissie “Omzien naar elkaar”. Zie hierboven.

Vorige week hadden we op 14 oktober een bijeenkomst van “Breien en haken voor Moldavië” in de Grote Kerk. Ondertussen zijn er achttien mensen die meedoen met dit project. Mevrouw Berthie Weijer heeft een grote voorraad wol en stelt dit graag beschikbaar voor het maken van dekens/kleren voor mensen in landen van Oost-Europa. Zie ook de website https://www.komoverenhelp.nl/
We waren aanwezig met 12 vrouwen die allemaal werk inleverden dat ze de afgelopen tijd gebreid of gehaakt hadden. Daarnaast hadden al 5 vrouwen van te voren werk ingeleverd. Anderen werken nog aan het kledingstuk of de deken waar ze mee bezig zijn.
Wat is er veel gebreid en gehaakt in de afgelopen tijd: truien, handschoenen, sjaals, mutsen, dekens, sokken, babyslaapzakken … De tafel in de Grote Kerk lag meer dan vol. En dan lag nog niet eens alles uitgestald! Iedereen hartelijk dank voor het vele werk dat er gedaan is.
We hebben ondertussen tien garenbedrijven aangeschreven voor support. Misschien hebben ze restanten wol over en wil men dat aan ons doneren.
En tegelijk is dat ook een vraag aan u: Hebt u wol dat u niet meer gebruikt, dat u over hebt, wilt u dan aan ons denken? We willen het graag hebben voor het breien voor ons goede doel. U kunt het inleveren op bij Alie Hemrica, de koster van de Grote Kerk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-83965397). Wilt u meedoen en wol halen bij Berthie Weijer, dan graag van te voren even een telefoontje (0512- 510313 of 06-49676577).
Hier plaatsen IMG_2759, 2761, 2763 en 2764 met daaronder:
Gehakte en gebreide dekens en kinderkleren, uitgestald op 14 oktober in de Grote Kerk.
Misschien kent u mensen, die dit artikeltje ook willen lezen? Geeft u het aan hen door?
Hartelijke groeten,
Bert en Marijke Brouwer, Aukje de Bildt.