Oeps, er ging in de vorige Geandewei wat fout. In een verslag meld ik dat we een kerkmeester hebben gevonden in de persoon van Eddie Reinders. Verderop zoek ik een kerkmeester. Beide was waar; want Eddie heeft, jammer, jammer, af moeten zien van de functie. En ja; om die reden zoeken per direct voor de Grote Kerk een vrijwilliger (m/v) voor de functie van Kerkmeester.

Wat is een Kerkmeester? De keten Koster, Kerkmeester en Kerkrentmeester is verantwoordelijk voor de staat van onderhoud, instandhouding, het gebruik, de veiligheid van en in het kerkgebouw.

De Kerkrentmeester richt zich vooral op de beleidsmatige kant van het beheer, is ambtsdrager en zit in de Kerkenraad. De gevraagde Kerkmeester richt zich meer op de praktische/technische kant van het beheer; begrotingen, offertes en uitvoering. In het geval van de Grote Kerk heb je te maken met Rijksmonument en een monumentaal orgel. De Kerkmeester wordt aangesteld door het College van Kerkrentmeesters.

Het klink nog al officieel en gewichtig. Dat is het niet en laat je er vooral niet door afschrikken. Wat we vooral zoeken is iemand die gevoel heeft bij en zich in wil zetten voor het behoud van een (monumentaal) gebouw. Ook stellen we het op prijs dat je enige affiniteit hebt met de brede activiteiten (kerk en cultuur) die in de Grote Kerk plaatsvinden.

Neem contact met mij op. Ik wil je graag meer vertellen over de functie Kerkmeester.

Jan van der Leij, voorzitter Werkgroep Grote Kerk
06 866 918 97
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.