Zoeken naar verbondenheid 4
De mensen die zich hadden opgegeven om bezoekjes te willen doen, zijn hard aan het werk. Misschien hebt u het al gemerkt via een telefoontje of een bezoekje?
Ook is de minibieb geïnstalleerd. We hebben al een aantal boeken van bezoekers gekregen. Het is de bedoeling dat wie een boek brengt, er ook een mee terug mag nemen. Tegelijk is de minibieb als hij open is, ook een plaats van ontmoeting. De eerstvolgende openingstijden (als de covid19-maatregelen het toelaten) zijn op woensdag 13 en woensdag 20 januari van 14.00 – 16.00 uur via de zijdeur van de zaal naast de kerk.
Er zijn nu twee koffiegroepen gevormd. Ze zijn al een keer bij elkaar geweest. Voelt u er ook voor om bij een koffiegroep te horen … het kan. We kunnen een groot aantal groepen vormen.
Ondertussen hebben zes mensen zich opgegeven om te willen breien of haken. Er is een mevrouw die een groot aantal bollen wol in bezit heeft en deze graag wil gebruiken voor het maken van dekens/kleren voor mensen in landen van Oost-Europa. Ze zoekt daarvoor mede-breiers en -hakers. Zie de website https://www.komoverenhelp.nl/ Als u het leuk vindt om dat te doen, dan kunt u zich opgeven bij onderstaand adres.
U kunt zich opgeven voor de activiteiten via een mailtje, een telefoontje of een briefje bij Aukje de Bildt, De Nova Cura 51, 9207 BP Drachten, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06 - 300 20 925. En tegelijk vragen we u of we dan uw mailadres mogen gebruiken om u antwoord te geven.
Misschien kent u mensen, die ook graag mee zouden willen doen of een bezoekje willen hebben? Wilt u hen dan ook dit artikeltje laten lezen of doorgeven?
De Stuurgroep juicht deze onderlinge contacten die we hebben in de Grote Kerk toe en faciliteert ze.
Ik kwam een mooi citaat tegen van Bell Hooks, een Amerikaanse schrijfster en activiste, geboren in 1952.
Wanneer we ervoor kiezen lief te hebben, kiezen we ervoor om ons te bewegen tegen angst, tegen vervreemding en afscheiding. De keuze om lief te hebben is een keuze om verbondenheid te maken, om onszelf in de ander te vinden.
Hartelijke groeten,
Bert en Marijke Brouwer, Aukje de Bildt.