De verlengde lockdown, die afgelopen 12 januari is afgekondigd, vraagt veel van ons uithoudingsvermogen en onze manier van omgaan met elkaar. Niet gemakkelijk. Af en toe denk je: wanneer kunnen we weer iets doen om onze verbondenheid te voelen? Als kerkelijke gemeenschap zijn we toch betrokken op elkaar en willen we elkaar graag af en toe ontmoeten. Maar voorlopig zit dat er nog niet in. Zeker niet in grote aantallen.
Daarom proberen we door middel van een telefoontje, een bezoekje van maar één persoon wat contacten te onderhouden. Dat kan ons al het gevoel geven: we worden niet vergeten.
De mensen die zich hadden opgegeven om bezoekjes te willen doen, hebben al veel contacten gelegd. Mocht u een bezoekje willen hebben, dan komen we graag naar u toe. U kunt een mailtje sturen of bellen naar onderstaand mailadres/telefoonnummer.
Ook is de minibieb geïnstalleerd. We hebben al een aantal boeken van bezoekers gekregen. Het is de bedoeling dat wie een boek brengt, er ook een mee terug mag nemen. Tegelijk is de minibieb als hij open is, ook een plaats van ontmoeting. We weten nu nog niet wanneer de minibieb open kan. Dit natuurlijk in verband met de nieuwe lockdown, die tot 9 februari is afgesproken. Wat er daarna gebeurt, moeten we afwachten. Zodra we meer weten, hoort u dat uiteraard van ons.
Ondertussen hebben negen mensen zich opgegeven om te willen breien of haken. Er is een mevrouw die een groot aantal bollen wol in bezit heeft en deze graag wil gebruiken voor het maken van dekens/kleren voor mensen in landen van Oost-Europa. Ze zoekt daarvoor mede-breiers en -hakers. Zie de website https://www.komoverenhelp.nl/
U kunt zich opgeven voor de activiteiten via een mailtje, een telefoontje of een briefje bij Aukje de Bildt, De Nova Cura 51, 9207 BP Drachten, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06 - 300 20 925. En tegelijk vragen we u of we dan uw mailadres mogen gebruiken om u antwoord te geven.
Misschien kent u mensen, die ook graag mee zouden willen doen of een bezoekje willen hebben? Wilt u hen dan ook dit artikeltje laten lezen of doorgeven?
Hartelijke groeten,
Bert en Marijke Brouwer, Aukje de Bildt.